Tarot Kartlarını Okuyabilmek İçin Psişik Olmak Zorunda mısınız?

Müşterilerimin çoğu kart okuma arzusunu dile getirdi ve aynı nefeste “Ama ben psişik değilim, bu yüzden sanırım yapamam” dedi. Bu doğru değil! Tarot okuma sanatını öğrenmek için sabrınız ve disiplininiz varsa, kesinlikle kendi başınıza yapabilirsiniz.

Tarot’u etkili bir şekilde okumak için ihtiyacınız olan şey, kartlarla olan ilişkidir. Bu, deneyim, çalışma ve sezgilerinizi geliştirme yoluyla gelir. Hiç kimse, ne kadar doğal psişik olursa olsun, ilk kez bir Tarot kartı destesi ile oturup kusursuz bir şekilde okumaz.

Sezgi Geliştirme

Sezgi, hepimizin erişebileceği yüksek benliğimize veya bilge benliğimize açılan kapıdır. Çoğu insan sezgilerine gerçekten dikkat etmez, ancak sorulursa, bir şey hakkında bir his sahibi oldukları ve daha sonra ortaya çıkan koşullarla haklı oldukları kanıtlanan bir

zamanı adlandırabilir. Bu, işyerindeki temel sezgidir. Kartları okumak, sezgilerimizin bizimle / aracılığımızla nasıl konuştuğunu ve onu almak için kafa boşluğuna nasıl düşeceğimizi gerçekten bilmemizi gerektirir.

Psişik yetenek, rafine edilmiş bir sezgi biçimidir ve kartlarla yaptığınız uygulamanın bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Sezgi ve psişik beceriler aynı madalyonun iki yüzüdür ve ikisi de diğerinden daha iyi değildir. Sezgisel fakültenizi geliştirmek için, onu almayı denemek için zaman harcamanız gerekir. Aşağıdakiler, sezgilerinizi uyandırmaya başlamak için uygulamaların kısa bir kontrol listesidir:

• Meditasyon yapın veya zihninizi sakinleştirmeyi öğrenmenize yardımcı olacak başka bir uygulama yapın.

• Sezgilerinizin bu formlarda gelip gelmediğini görmek için durugörü, durugörü, durugörü veya durugörü tanıma gibi farklı psişik yetenekleri araştırın.

• Hayal gücünüzü odaklamayı öğrenmek için görselleştirme veya rehberli meditasyon yapın.

• Önsezilerinizi, fikirlerinizi ve ilhamlarınızı dinleyin – sadece durumlara “ilk düşünce, en iyi düşünce” cevabınıza daha fazla dikkat etmeye başlayın.

Okumak

Tarot’u çevreleyen büyük bir bilgi birikimi var. Tarihini, Tarot hakkındaki teorileri ve kartların geleneksel tanımını incelemek faydalı olacaktır. Kartlarla birlikte gelen küçük kitapçığın ötesine geçmeniz gerekeceğinden, iyi bir Tarot sözlüğü almanızı öneririm. Ayrıca öğrencilerin kahin kartlarına veya Tarot’taki varyasyonlara geçmeden önce geleneksel bir deste ile başlamalarını öneririm. Bu şekilde, önce kendinizi temel sembollerle ailelendirebilirsiniz. Ancak okumaya başlamadan önce her kartın tanımını ezberlemeniz gerektiğini düşünmeyin.

Tarot profesyonelleriyle çalışabilir, bir sınıfa veya çevrimiçi kursa katılabilir ve nasıl yapılır kitaplarından öğrenebilirsiniz. Bütün bunlar değerlidir. Ama bu kısma takılıp kalmayın. Tarot ile meraklıdan yetkin olmaya gerçekten sıçramak için kartlarla gerçek bir deneyim kazanmanız gerekir.

Kartlarla Deneyim

Bu muhtemelen Tarot okumayı öğrenmenin en önemli parçasıdır ve diğer ikisiyle harmanlanacaktır. Kartlarla zaman geçirmelisiniz! Müşterilerime aşağıdaki uygulamaları öneriyorum:

• Günde bir kart çekin. Kartla ilgili izlenimleriniz hakkında günlük tutmak için zaman ayırın (kitaba bakmayın). Kartın gününüzde nasıl oynadığının farkında olun.

• Tarot günlüğü tutun. Pratik okumalarınızı, günün kartını ve Tarot hakkındaki diğer görüşlerinizi buraya kaydedin.

• Tek kartlı spread’i nasıl yapacağınızı öğrenin. Basit tutmak, kartları farklı durumlara uygulamayı öğrenmenize yardımcı olacaktır. Kart çekmek için hayatınızın alanlarını seçin. Geçmiş, şimdiki ve gelecekteki durumlar hakkında soru sorma alıştırması yapın.

• Üç kartlı bir yayılma yapmayı öğrenin. Yukarıdakileri yapın, ancak üç kart kullanın. Kartlara “geçmiş, şimdi, gelecek” ve “zihin, beden, ruh” gibi farklı anlamlar uygulayarak oynayın.

• Kitaba bakmadığınız birkaç günde bir en az bir okuma yapın. Sezgisel izlenimlerinizi, mantıklı olmasalar bile yazın. Kartların size nasıl göründüğü ve hissettirdiği ile oynayın.

Psişik yetenek, geliştirmek için harika bir beceridir, ancak kendiniz veya arkadaşlarınız için kartları etkili bir şekilde okumak için kendinizi bir psişik olarak düşünmek gerekli değildir. Profesyonel olarak okumak, oyununuzu hızlandırmayı gerektirir, ancak çoğu insan bir iş olarak okumak yerine Tarot ile anlamlı, kişisel bir ilişkiye sahip olmak ister. Tarot kartlarını okumayı öğrenebilirsiniz – ve bu süreçte tüm hayatınız için çok daha sezgisel bir içgörü kazanacaksınız.

Tarot öğrenmek ister misin? Profesyonel okumalar almak, başlamak için harika bir yerdir. 

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir