“Aşkın karşıtı nefret değil, korkudur.”

The opposite of love is not hate. It is fear.”
-Gary Zukav
“Aşkın karşıtı nefret değil, korkudur.”

Sevgiyi kabul etmediğimiz zaman korkuyu hissederiz. Korku hayatlarımızı mahvederek bizi kendimizi yok etme yoluna sürükleyebilir. Nefretin sevginin zıttı olduğunu düşünüyor olabilirsin, ancak birinden yalnızca onları kontrol edemediğimizde veya onlar tarafından onaylandığımızı hissetmediğimizde nefret ederiz. Nefret, aşkla aynı enerjidir. Birinden nefret mi ediyorsun? Üzerine bir düşün. Aslında onlardan nefret ediyorsun çünkü seni onaylamazlar ya da istediğin gibi olmazlar. Seni sevip sana değer vermelerini, senin değerini görmelerini istersin. Aslında hatalı olan sensin. Çünkü kendi değerini görmüyorsun. Birinin senin hakkındaki fikrini değiştirmek senin işin değil. İnsanlar kendine en çok yaradığını düşündükleri fikirleri kabul ederler bu fikir kendisine acı çektiriyor ve korkularından kaynaklanıyor olsa bile.
Korku senin gölge tarafının kontrolünü ele geçirir. Kendimizden nefret ettiğimizde ve kendimizi sevmediğimizde, hayatımıza bize saygı duymayan insanları çekeriz. Kendini aynada nasıl gördüğüne bağlı olarak seni çevreleyen dünyayı ve insanları şekillendirirsin. Şu anda kendinizi nasıl görüyorsunuz? Kendinizi takdir ettiğinizden daha değerli hissediyor musunuz? Başkalarına saldırıyor veya sizi reddetmelerinden korkuyor musunuz? Bu korkular o insanlardan uzaklaşmana sebep oluyor mu?
Burada fark etmelisin ki insanlardan her uzaklaştığında aslında kendini terk ediyorsun. Kendi korkularını yansıtan bir ayna oldukları için insanlardan kaçıyorsun, aslında sen kendinden kaçıyorsun. Sen kendini terk ettiğin için diğerlerinin de seni terk etmesine yol açıyorsun. Kendinden korkarak yaşamamalısın. Korku, öfke gibi duyguları hissettiğinde bunun sebebini karşındaki insana yüklemek yerine bir de kendine aramaya çalış. Çünkü bu korku senin içinde var olan şey, ve karşına farklı bir insan çıksa bile o içinde var olmaya devam edecektir. Karşındakini değiştiremezsin, kendini değiştirmelisin.
Desteğe ihtiyacın olduğunda kendine değer verme- öz bakım çalışmaları yapmak için bana ulaşabilirsin. Kendine iyi bak sayın danışanım. 🙂

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir