Yeni Başlayanlar İçin Tarot

Tarot 101: Temel Bilgiler

Yani Tarot’u keşfetmek istiyorsun, ama nereden başlayacağını bilmiyor musun? Yalnız değilsiniz. Birçok Tarot acemisi, Tarot kartlarının sanatını ilk öğrendiklerinde kafalarının karıştığını ve korktuklarını fark eder. Bu kadar karmaşık illüstrasyonlar ve gizemli yorumlar içeren pek çok kartla, yeni başlayanların biraz hayal kırıklığına uğramış hissetmeleri nadir değildir.

Nasıl çalışır ve hepsi ne anlama gelir? Size yardımcı olmak için buradayız…

Tarot Nedir?

Kehanetin birçok biçimi gibi, Tarot kartları da kendi sezgilerinize ve yaşamınıza rehberlik eden evrensel enerjinin bilgeliğine dokunmanıza yardımcı olacak bir araçtır. Kökenleri 14. yüzyıl Avrupa’sına dayanan Tarot, falcılığın bir biçimi değildir. Daha çok, şu anda hayatınızda neler olup bittiğini yansıtan bir ayna gibidir. Tarot gizli düşüncelere, duygulara ve gerçeklere dokunabilir ve onları yüzeye çıkarabilir, böylece bu bilgiyi yaşam, aşk, duygular, sağlık, kariyer ve daha fazlası hakkında kararlar almak için kullanabilirsiniz.

Tarot Desteleri Hakkında

Tılsımlar “Paralar” olarak da adlandırılan Tılsım takımındaki kartlar, maddi ve fiziksel dünyadaki şeylerle ilgilidir. Para kartları genellikle para meselelerini, kariyeri ve başarıyı gösterir, ancak aynı zamanda duygusal ve ruhsal refah düzeylerini de gösterebilirler.

Asalar – Bazen “Asa” olarak adlandırılan Asaların kıyafeti daha ruhanidir ve hareket, büyüme ve yeni başlangıçların enerjisini göstermek için kullanılır. Asalar fikirleri ve yeniliği temsil eder. Genellikle kariyerinizle veya dünyadaki amaç duygunuzla ilgilidir, ancak güçlü aşk mesajları da iletebilirler.

Kupalar – Kupa takımı duygularımızla, ilişkilerimizle ve ruh meselelerimizle bağlantılıdır. Kupa kartları, gerçekten nasıl hissettiğimizi ve başkalarının bizim hakkımızda gerçekten nasıl hissettiğini ortaya çıkarabilir. Aynı zamanda duygusal refahımızdan da söz ederler.

Kılıçlar – Kılıç kartları en çok iç çatışmaya da atıfta bulunabilen çatışma ve çekişme ile ilişkilendirilir. Bir meselenin kalbine saplanan kılıçlar, en büyük zorluklarımızı ortaya çıkarıyor. Hastalığı, kalp kırıklığını, savaşı, kaybı ve ölümü anlatabilirler ama aynı zamanda ilerlemek için yüzleşmemiz gereken gerçekleri de ortaya çıkarabilirler ki bu nihayetinde olumlu bir şeydir.

Tarot Açılımları Hakkında

Tarot kartları karıştırılır ve kartların sayısıTarot açılımının türüne göre düzenlenir. En iyi bilinen açılım Celtic Cross’tur, ancak ne tür soru sormak istediğinize ve kaç kart çekmek istediğinize bağlı olarak seçebileceğiniz sayısız başka Tarot açılımı vardır. Çok basit bir şekilde başlamak istiyorsanız, belirli bir kişi veya durum hakkında yalnızca bir kart çekebilirsiniz. Aslında sorunuzun soru olmasına bile gerek yok! Doğrudan bir soru sormak yerine sadece bir kişi veya durum hakkında düşünerek bir kart seçtiğinizde buna “açık okuma” denir – kartlar yine de içgörü sağlar.

Tıpkı her kartın kendi anlamı olduğu gibi, Tarot açılımındaki her konumun da kendi önemli anlamı vardır. Örneğin, okumanız “geçmiş”, “şimdiki” ve “gelecek” veya “olası sonuç” için konumlar içerebilir, bu nedenle her kartın açıldığı konuma dikkat etmek önemlidir. Kalp kırıklığından bahseden bir kart, gelecekte değil de geçmişte ortaya çıksaydı kesinlikle farklı bir anlama gelirdi, değil mi?

Tarot Kartlarını Düzenleme

Tarot açınızı belirledikten sonra, Tarot destesindeki 78 kartın hepsini karıştırmak ve sorunuzu düşünürken kartları istediğiniz kadar kesmek adettendir. Bu, en iyi sonuçları elde etmek için enerjinizin kartların enerjisiyle etkileşime girmesini sağlar. Okumanızı huzurlu ve rahat bir ortamda yapmanız da yardımcı olur.

Karıştırmayı bitirdiğinizde ve doğru anın geldiğini hissettiğinizde, sorunuzu yüksek sesle söyleyin, ardından destedeki herhangi bir yerden ilk kartınızı çekin ve dik konumda, açılımınızın ilk konumuna koyun. Her kart yerine oturana kadar kalan kartlar için de aynısını yapın. Şimdi en zor (ve en eğlenceli!) kısım geliyor — Tarot okumanızı nasıl yorumlayacağınızı bulmak.

Tarot Kartları Nasıl Okunur?

Tarot’a yeni başlayanların, açılımlarındaki her kartın anlamını bulmak için erildisiltarot.com’a veya bir Tarot referans kitabına başvurmaları gerekecektir. Her karttaki resimler, insan deneyiminin arketiplerini tasvir ediyor, ancak sizin için kişisel bir anlam da kazanabilirler.

Örneğin The Fool(Deli) kartını ele alalım. Bu kartta uzaklara bakan mutlu bir genç adam var. Güneş arkasından yükselirken bir uçurumdan bilinmeyene doğru adım atmak üzeredir ve elinde küçük bir erzak çantası vardır. Şimdi, Deli’nin bu gerçek tanımının nasıl anlayışlı bir mesaja çevrilebileceğini düşünün. Klasik yorum, yeni bir şeyin – belki yeni bir ilişkinin veya hayatını değiştirecek bir maceranın – başlangıcındaki bir kişinin yorumudur ve başarılı olmak için ihtiyaç duydukları her şeye sahip oldukları için bu konuda olumlu hissetmeleri gerekir.

Bak, bu mantıklı değil mi? Şimdi sen dene. Her kartı ve içinde bulunduğu konumu inceleyerek başlayın, kartın sizi nasıl düşündürdüğüne ve hissettirdiğine

dair notlar yazın. Bunu formanızdaki tüm kartlar için yaptıktan sonra, gelişen bir hikaye görmeye başlayacaksınız — tamamen sizinle ilgili bir hikaye!

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir